Bağırsak Enfeksiyonu Bitkisel Tedavi
Bağırsak enfeksiyonu bitkisel tedavi, bağırsak enfeksiyonu nasıl geçer, bağırsak enfeksiyonunda beslenme. Bağırsak enfeksiyonu bitkisel tedavi yöntemleri.
Bağırsak enfeksiyonu bitkisel tedavi yöntemleri hakkında yazılmış bilgi amaçlı yazılmış makale. Bağırsak enfeksiyonu bitkisel tedavi yöntemlerinden önce kısaca bağırsak mantarı hakkında bilgi verelim.
Bağırsak Enfeksiyonu Nedir ?
Bağırsak florasında dengenin bozulması nedeniyle mantarların bağırsak içine yayılması ile oluşur. Sıcak, ıslak ve karanlık ortamı seven mantarlar, gizlice yerleştikleri bağırsaklarda, çeşitli sorunlara neden olurlar.
Bağırsak florasının dengesinin bozulmasına sebep olan etkenler arasında kullanılan bazı ilaçlar. Şekerli gıdaların fazla tüketilmesi, alerjiler ve ağır metallere maruz kalma sayılabilir.
Kendilerini iyi kamufle edebildikleri için, bağışıklık sistemini rahatça atlatabilirler. Beyaz şeker ve beyaz unla beslenen mantarlar, oldukça hızlı çoğalırlar. Zaten mantarların ilk verdiği belirtiler arasında tatlı besinlere karşı bağımlılık yer alır. Bu mantarların yararı olmadığı gibi, insanları ölüme götürecek özellikleri yoktur. Yaşamlarını sürdükleri ortamı korumak istediklerinden, kişilerin zarar görmesini istemezler.
Yavaş bir şekilde geliştiklerinden, genelde çoğalma yapmazlar. Çoğalma gösterdiklerinde ise, vücutta bulunan yararlı bakterilerin azalmasına sebep olurlar.
Mantarlar alkol ve çeşitli kimyasal toksinler üretirler. Bu maddeler kana karışarak, temizlenmek üzere karaciğere giderler. Karaciğer bunların temizlik aşamasında daha fazla efor sarf eder.
Bağırsak Enfeksiyonu Nedenleri Nelerdir ?
Beslenme alışkanlıklarında yapılan hatalar.
Sezaryen ile yapılan doğumlar.
Günlük beslenme programında karbonhidratlara ağırlık verme.
Şekerli besinlerin fazla miktarda tüketilmesi.
Gereksiz yere kullanılan antibiyotikler.
Bağırsak Mantarı Tedavisi için Kullanılan Bitkiler
Ekinezya : Antiseptik özelliği vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı kullanılır. (kaynak : bitkicaylarininfaydalari com)
Kuşburnu : Mide şişkinliğinde, gastrit, bağırsak hastalıklarında, ishalde, enfeksiyonda, böbrek ve safra kesesi hastalıklarında, sindirim sistemi parazitleri, hemoroit sorununda kuşburnu kullanılabilir. (kaynak : kusburnu gen tr)
Mango : Mango, iltihap için savaşan bir meyvedir. Kanı tazeler. (kaynak : yumurtaliekmek com)
Zerdeçal : İltihaba karşı düzenli kullanıldığında 2 hafta gibi kısa bir süre içinde şikayetler büyük oranda azalacaktır. (kaynak : iltihap gen tr)
Ginseng : İshal, kabızlık, mide ve barsak iltihapları gibi sindirim sistemi hastalıklarına şifa verir. (kaynak : mucizekarisim com)
Zencefil : Hindistan’da ağrı kesici ve iltihap önleyici özelliği ile yaygın bir şekilde kullanılan mucizevi bir bitkidir. (kaynak : iltihap gen tr)
Sarımsak : Doğal bir antibiyotik olduğu herkes tarafından bilinmektedir. (kaynak : iltihap gen tr)
Hindistan Cevizi : Mikroplara, enfeksiyonlara, bakterilere, mantarlara, virüslere ve parazitlere karşı mücadele eder. (kaynak : apost com)